НЕМСКОТО ВИТАМИН C

Oригинален, иновативен немски Витамин С за пиене в ампулна форма.

[themify_button style=”red rect flat” link=”https://vitaminc.bg/wp/продукти/” text=”#ffffff” ]Поръчайте онлайн[/themify_button]

Въпроси и отговори


Какво представлява Витамин С дринк ?

Витамин С дринк е оригинален, иновативен немски продукт. Представлява течно витамин С за пиене в ампулна форма.

Разработен и произведен в Германия от Dr. Werner Pharmafood GmbH, той съчетава положителните качества на чистия витамин в течна форма с неговата витализираща сила. Благоприятният му ефект върху здравето, не е нарушен от добавянето на напълно забранените за консумация през устата – чиста едетова киселина (ЕДТА) и динатриева ЕДТА (2Nа-ЕДТА,) влагани в лекарствените инжекционни форми на течното витамин С на ампули, които често са продавани като хранителна добавка за пиене през устата, а така също и на натриев сулфит (Е221), който не е разрешен за употреба в хранителни добавки.


Какво e Витамин С ?

Поради изключителното разнообразие от функции, които изпълнява в човешкия организъм, витамин С, познат още като аскорбинова киселина, е един от най-важните витамини в природата. Много трудно би било да се степенуват по важност всички процеси, в които участва и не биха били възможни без него.

Той е водноразтворим витамин, който е незаменим, тъй като човешкото тяло не може да го произвежда и поради тази причина, трябва да бъде набавян постоянно с храната.

Тук е мястото да обърнем внимание на думата – храна. Тя е основен и естествен източник на всички нутриенти за човешкия организъм. Затова, колкото повече дадена полезна съставка се приближава до нейния природен еквивалент, то толкова по-голяма полза може да извлече организмът от нея.

Изхождайки от това правило, немските създатели на Витамин С дринк го предлагат под формата на хранителна добавка, в която са използвали като помощни съставки единствено и само безвредните натриев бикарбонат-сода за хляб и калиев сорбат.


Защо е добре да приемам Витамин С ?

Едни от най-известните качества, които притежава витамин С са неговата антиоксидантна активност и участието му при синтезата на колаген, който е крепежният елемент на тъканите и липсата му води до скорбут.

Витамин С оказва укрепващо имунитета действие и е изключително полезен при грип и бактериални инфекции. Прилагането му подпомага защитните сили на организма и способства както за профилактиката, така и за лечението на вече възникнали заболявания.

Поради участието му в колагеновата синтеза, той заздравява кръвоносните съдове и спомага за по-бързото зарастване на възникнали рани и фрактури. Съдейства за подобряване на здравословното състояние на лигавиците, венците, зъбите и костите в организма.

Благодарение на подобрената колагенова синтеза при употребата на витамин С, положително се повлиява и състоянието на кожата, като значително се забавят процесите водещи до стареенето й.

Не на последно място е и установената антиканцерогенна активност, която притежава този витамин. Той съдейства активно за предпазването от ракови заболявания на пушачи и хора живеещи или работещи в замърсена среда. Установено е, че хората които редовно пушат се нуждаят от по-високи дози витамин С. Витамин С предотвратява превръщането на нитратите (вещества използвани като торове и консерванти) в нитрити, които имат доказан канцерогенен ефект.

Витамин С е необходим за тъканното дишане. Взима участие в процесите на кръвосъсирването. Участва в редица обменни процеси в организма, включително и в синтезата на Витамин В12, който е пряко отговорен за правилното протичане на еритропоезата.

Витамин С се използва също и при чувство на обща умора и подтиснатост. Препоръчва се употребата му след оперативни намеси, изгаряния и неопластични заболявания.


Какви са предимствата на продукта ?

  • Tечна форма за по-бързо и лесно усвояване
  • Липса на напълно забранените за консумация през устата – чиста едетова киселина (ЕДТА) и динатриева ЕДТА (2Nа – ЕДТА) влагани в лекарствените инжекционни форми на течното витамин С на ампули, които често са продавани като хранителна добавка за пиене през устата, а така също и на натриев сулфит (Е221), който не е разрешен за употреба в хранителни добавки.
  • Добър вкус.
  • Конкурентна цена.
  • Кафява ампула, чийто тъмен цвят пропуска по-малко светлина, допълнително предпазвайки от окисление съдържащото се в нея витамин С.
  • Лесно отваряне на ампулата – зоната на чупене е отбелязана с непрекъсната бяла линия, върху която независимо къде, след оказване на натиск ампулата бързо и лесно се отваря (в случая не е необходимо да търсите точката, която при другите видове ампули маркира зоната за натиск с цел отваряне)
  • Може да се закупи от всяка аптека без да е необходимо представянето на рецепта, тъй като продукта е хранителна добавка, предназначена за прием през устата.
  • Грижа за околната среда – ампулите са разположени изцяло в картонена опаковка, като по този начин се избягва замърсяването на природата с пластмасовите блистери, в които често се разполагат.
  • Немско качество, при спазена нормативна уредба за производство на Европейския Съюз, гарантираща пълното съответствие на продукта с европейските стандарти.


Каквo е съдържанието на 1 ампула Витамин С?

533mg или 213mg Витамин С (L-аскорибинова киселина), вода и консерванти -натриев бикарбонат (сода за хляб), калиев сорбат.


Начин на употреба и дозировка

При прием на Витамин С Дринк 533mg – по 1 ампула дневно. При прием на Витамин С Дринк 213mg – от 1 до 3 ампули дневно. Приема се след като е разтворена в малко течност – фреш от цитрусови плодове или вода.


Съхранение

На сухо място при температура под 25 °C . Да не се замразява.